WINE STORIES

Tenuta Santi Giacomo e Filippo

- By ISABEAU

Tenuta Santi Giacomo e Filippo

Welkom in de wereld van Tenuta Santi Giacomo dat net buiten het mooie Urbino, de geboortestad van Renaissance kunstenaar Raphael ligt. Die laatste kuierde hier overigens regelmatig door de wijngaarden, maar dezer dagen zwaait Marianna Bruscoli er de plak.MARIANNE

  • Marianna maakt prachtige biologische wijnen. Haar vrouwelijke touch zie je in de verzorgde labels en in de finesse van haar Sangiovese. De Sangiovese-druif, ook wel Una Bruta Bestia genoemd, is geen makkelijk katje om te geselen. De aciditeit is vaak torenhoog wat de wijn heel moeilijk te drinken kan maken. Geen zorgen! Marianna heeft haar Sangiovese meer dan onder controle. Het is zelfs één van de zachtste die wij ooit proefden.

LA FOGLIOLA

  • De Fogliola Rosso werd genoemd naar een mijlpaal uit 1806 die bij de restauratie opgegraven werd en waarop stond Divis della fogliola 1806.

    Mooie paarsrode kleur met rijp rood fruit op de neus, een harmonieuze structuur en heel zacht en elegant in de mond.

FORTERCOLE

  • Fortercole is een eerbetoon aan grootvader Ercole. “Voor mijn grootvader was wijn iets heel serieus, elke druif die in de wijn ging was belangrijk. We spendeerden uren samen in de kelder waar we experimenteerden met de wijnen, veel proefden, veel wijn maakten”, Marianna.

    De Fortercole heeft een paarskleurige schijn. Op de neus vind je blauwe bessenjam, kweepeer en vijgen. De wijn is vol, warm, harmonieus, complex en dermate gebalanceerd.